خواب
بسم الله رحمن الرحیم
موضوع:خواب
نام کتاب :تعبیر خواب
اثر : محمد ابن سیرین و دانیال پیغمبر
تالیف :شیخ ابوالفضل حبیش ابن ابراهیم التفلیسی
تهیه کننده : مرتضی حسنیان
شناختن خواب:حکماء سبب وجود خواب را از بخارهای تر و معتدل که از تن به سوی دماغ بالا شود بعد از خوردن طعام میدانند که حکماء این خواب را طبیعی گویند و بعضی از حکماء می گویند خواب گذشت روح از حواس است و بعضی دیگر اسایش قوه تخیل و فکر و قوای دیگر انسان را که حرکات روح نفسانی هستند و همه مربوط به قوای ماده دماغ است در خواب می دانند که اگر خواب نباشد روح نفسانی اسوده نگردد. خواب طبیعی گرمی تن را از اندرون بدن معتدل نگاه میدارد . اما اگر بسیار بخوابیم قوای نفسانی سست میشود چون مزاج خواب سرد و تر است و سردی بر ما چیره میشود و سستی بدن بدین خاطر است که گذر روح نفسانی در اندامهای بدن بسته میگردد.
خواب غیر طبیعی در اثر خوردن غذاهای غلیظ و زیان اور و فساد مزاج روح از اندامها و زیاد شدن خون و صفرا و بلغم و سودا بر بدن مسلط میشود.
خواب انسان را از حقایق اگاه کند و اگر مردمی خواب دیدند و فراموش میکنند از معصیت بود زیرا نماینده خواب فرشته ای است از لوح محفوظ. خواب بر دو قسمت است یک قسم خواب راست و یک قسم خواب دروغ اما خواب راست بر سه وجه است اول: انکه خدای تعالی فرشته خواب را موکل کرده است تا انچه خواهد گذشت بر سه فرزند ادم به او بنمایاند وان فرشته راه ( ملک الرویا ) میخوانند و کارهای خیر دنیا و اخرت را ان فرشته در خواب به ان کس نشان میدهد. دوم: خوابی است که همان فرشته در خواب به بنده نشان میدهد کارهایی که او را از اطاعت دور میکند و به معصیت نزدیک میکند تا بنده از ان حذر کند.
سوم: خواب الهام است که فرشته خواب بنده را توفیق دهد تا در خواب ببیند کارهایی که باید بکند مثل حج و نماز شب وصدقه و توبه و دوری از گناه.
ازعجایبی که خداوند افریده است خواب است.
اگر می خواهی خواب خویش را درست بدانی باید تلاش کنی بر پهلوی راست بخوابی هنگام خواب خدا را یاد کنی و غذا بسیار نخوری زیرا هر که غذا بسیار
بخورد معده اش برگردد و بخار غذا بر مغز پر می شود ودر عقل خلل وارد